søndag 30. mai 2010

Krampetrekninger i barnehagen?


KPF synes det er noe krampaktig over ”homoeventyr i barnehagen” slik Vårt Land har rapportert om de siste dagene.  Dette smaker for mye av homokamp på de voksnes premisser.
Vi hører fortellinger fra barnehager der barn har to mammaer, og det går helt fint.  Der snakkes dette om på en naturlig og grei måte.  Barn forholder seg til ulike samlivsformer forbausende naturlig. Utfordringen for den gode ,trygge voksne er å være i dialogen, fange opp spørsmål og våge de vanskelige samtalene  med barna.  Det er her utfordringen ligger, enten det handler om samlivsformer, skilsmisser eller andre ”tunge ting”.  
KPF har tillit til at førskolepedagogene ser barnet og fanger opp det som rører seg. Den daglige dialogen og kontakten med foreldrene er kjempeviktig!
La det være sagt: Vi mener selvsagt ikke at det skal forties at barn lever i ulike familieforhold i Norge i dag.  Vårt poeng er at dette settes inn i en naturlig sammenheng. Vi oppmuntrer både foreldre og pedagoger til å våge å være nær i alle slags samtaler, også de vanskelige!

Inger Bakken
Daglig leder i Kristent Pedagogisk Forum, KPF

Ingen kommentarer: